Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat
Főoldal arrow Fórum arrow Dévaványa Város fórumaarrow Egyéb Témákarrow Kié lesz a 21. század?
Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
 
Hírek:
 
Oldalak: 1 ... 12 [13] 14 ... 16   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Kié lesz a 21. század?  (Megtekintve 57514 alkalommal)
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #120 Dátum: 2016-02-19, 16:31:49 »

Február 14.

"Törökország hadat üzent Szíriának" - szakértők szerint egy szomszéd állam és egy szuverén ország hadseregének bombázása HADÜZENET !
Ezen kívül egyértelmű elköteleződés és hadművelet a terroristák segítésére... Szíria az ENSZ segítségét kéri...

Minden jel arra mutat, hogy Törökország (mint NATO-tag) célja Oroszország provokálása és bevonása a háborúba. Valószínűleg az orosz vadászgép lelövése is már erre irányult, csak az orosz higgadt válasz miatt ez nem jött be... Most Törökország nyílt támadásba kezdett.... Hátukban Szaúd-Arábia, Katar és az USA segítségével.....(VilagHelyzete)

https://www.rt.com/news/332414-turkey-continues-shell-kurdish/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #121 Dátum: 2016-02-19, 16:33:16 »

Február 16.

Angela Merkel német kancellár óva intette hétfőn az V4 államait attól, hogy a macedón-görög határ lezárását szorgalmazzák a menedékkérők előtt.

„A migránsok mozgása szempontjából fontos schengeni külső határ Törökország és Görögország között húzódik. Egyszerű lenne egy olyan országban, mint Macedónia, ami nem is tagja az EU-nak, egy védőkerítést építeni. Nem gondolva arra, hogy ez milyen vészhelyzetbe sodorná Görögországot. És ez nemcsak, hogy nem európai magatartás, de nem is oldaná meg a problémáinkat” – mondta a német kancellár a Stuttgarter Zeitungnak.

Merkel kijelentésével a közép-európai EU-tagállamoknak mond ellent, amelyek szükség esetén a macedón határon tartóztatnák fel a migránsokat, ha erre sem Törökország, sem Görögország nem képes vagy nem hajlandó. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter pénteken Szkopjében is emellett foglalt állást.

Merkel is elismerte, hogy Görögország eddig nem tett eleget kötelezettségeinek az EU külső határainak védelmében. „Segíteni akarunk Görögországnak, hogy ezen javítani tudjon” – mondta.

A kancellár szerint Európának most azt kell eldöntenie, milyen szerepet akar játszani a világban; olyan kontinens akar lenni, amely elzárkózik, majd országai még össze is vesznek egymással, vagy pedig olyan, amely kiáll értékei és érdekei mellett és eszerint is cselekszik.

„Mélységes meggyőződésem, hogy az általam választott irány országunk és Európa számára is helyes, és lépésről lépésre célba érünk” – szögezte le, és újból kiállt a Törökországgal való szoros együttműködés mellett.
„Közösen szeretnénk az illegális bevándorlást lehetőleg erőteljesen korlátozni. Cserébe viszont nekünk, európaiaknak is készen kell állnunk, hogy törvényes úton, Ankarával egyeztetve befogadjunk bizonyos számú menekültet Törökországból” – ismertette elképzelését a német kancellár, elismerve ugyanakkor, hogy egyelőre ennek csekély az európai támogatottsága. (MTI)
Világhelyzete
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #122 Dátum: 2016-02-19, 16:35:14 »

Február 16.

350.000 katona, 20.000 tank, 2450 repülő és 460 katonai helikopter gyűlt össze Szaúd-Arábia északi részén, ahol repüléstilalmi övezetet hoztak létre a 18 napig tartó egyesített hadgyakorlat idejére, mely a térségben valaha tartott legnagyobb katonai művelet.... Sok szakértő egy Szíriát lerohanó invázió előkészületének, de áttételesen Törökország Szíria elleni támadásával és bombázásával a mostani eseményekre akár III. Világháború előszobájaként tekintenek....

Szaúd-Arábia, az Arab Emirátusok, Egyiptom, Jordánia, Bahrein, Szudán, Kuvait, Marokkó, Pakisztán, Tunézia, Omán, Katar, Malajzia vesznek részt elsősorban a katonai "erőfitogtatásban"....

(Nem szeretem az Infowars-t a propaganda miatt, de sok elolvasandó al-cikket és linket tartalmaz a hír, ezért osztom meg innen..... /SBG Buddha-VilagHelyzete/ )


Február 18.

Ha ez így megy tovább Törökország lehet a közel-keleti háború kirobbanásának gyújtózsinórja...Szíria pedig a detonátor....
A bomba hatósugara pedig kihat majd az egész világra....

Azt hiszem indokolnom sem kell, mennyire veszélyes a helyzet most a világ számára abból a háborús zónából kiindulva, ahol Bashar al Asad elnököt eltávolítani szándékozó CIA és NATO vívja harcát szunnita - wahabita Szaúd-Arábiával Törökországgal 'megspékelve' + egy előretolt ISIS-Iszlám Állam terrorbrigádokkal kiegészítve.....
és áll szemben /az ezek felszámolására valamint Szíria, mint állam megvédésére/ behívott orosz légierővel...Irán (egyelőre csendes) támogatásával.....

Azzal, hogy Törökország (mint NATO-tag ) hadat üzent és bombázza Szíriát, innentől nagyon úgy néz ki nincs megállás....
Ha valaki figyeli a magyar és nyugati médiában is a híreket láthatja, hogy már kőkemény háborús propaganda zajlik, ahol ("nyilván") a helyzet súlyosságáért egyedül Oroszországot emelik ki, figyelmeztetik, teszik felelőssé... civil áldozatokat, lebombázott kórházakat bevillantva.... bla...bla...bla....

Mintha csak egy filmet látnánk, amit Lengley-ben egy irodában szerkesztenek..... ! És pontosan....

Vajon milyen következményekkel járna, ha viszontválaszban Ankarát vagy Isztambult bombáznák a szír kormányerők orosz légi támogatással....? és egy esetleges szaúdi beavatkozásra orosz bombák potyognának a szaúdi Riyádra - mintegy "elősegítve a diktatúra demokratikus átalakulását olyan 'jó amerikai-módra'.... "

Vajon meddig tart, míg a sorozatos provokációkra és támadásokra higgadtsággal (és semmit nem lépve) tud reagálni Szíria, Oroszország, Irán .... ?

A kérdés csak az, vajon mi a terv ? Mert nagyon nem úgy néz ki, hogy a terv és a jövő a kedélyek lecsillapítása és a helyzet konszolidálása,... hanem éppen ellenkezőleg....

Az esti terrortámadás Ankarában ebben csak egy szimpla napi epizód ... ! A 28 halott és 61 sebesült már csak egy szalagcím a számunkra...

Az elkövető kilétét 'már kívülről' előre tudjuk.... Természetesen vagy szír vagy Szíriából kell érkezzen, jobb esetben kurd nemzetiségű , de még az is lehet, hogy orosz és szír útlevél lesz a zsebében..........

Ez csak egy napi epizód a háttérhatalom tervében ! Nap pedig lesz ma is, sőt lesz holnap is, de az események olyan irányba haladnak, amilyen napokat senki nem kíván senkinek..... SBG Buddha jegyzete-VilagHelyzete)


http://tvhir.com/350-ezer-katona-20-ezer-tank-2450-repulo-ez-tenyleg-egy-szimpla-hadgyakorlat-lenne/
Húsz országból érkeznek katonai erők a szaúdiakhoz a következő néhány órában egy közös katonai gyakorlat miatt, jelentette vasárnap a szaúdi hírügynökség. Résztvevők:
-Szaud-Arábia
-Jordánia
-Bahrain
-Senegal
-Oman
-Qatar
-Egyesült Arab Emirátusok
-Szudán
-Kuvait
-az Maldív
-Marokkó
-Pakisztán
-Csád
-Tunézia
-Comoro szigetek
-Djibouti
-Malaysia
-Egyiptom
-Mauritánia
-Mauritius
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #123 Dátum: 2016-02-19, 16:39:55 »

Február 19.

“Ha arról van szó, hogy Törökország vagy Szaúd-Arábia támadni akar-e vagy sem, akkor az igazság az, hogy ennek a két országnak mi nagyobb súlyt adunk mint amekkora az valójában, mintha ennek a két országnak lenne egyáltalán bármi függetlensége vagy térképet változtatni tudó szabad akarata.
Ez a két ország csupán két végrehajtó csatlós, amiknek a feladata a hangoskodás zsarolás céljából.

Ha megengedett lett volna ezeknek, hogy támadhassanak, akkor régóta, legalább is hónapok óta támadtak volna.

Tehát mi nekünk itt ezeknek a gazdáját kell figyelembe vennünk. Tudnunk kell, hogy van-e szándéka a gazdának egy ilyen háborúba belemenni a nagy hatalmak között vagy sem. És nem mellékes hatalmakkal ütközni, amelyeknek csak annyi a szerepük, hogy végrehajtsák azt, amit a gazdák kérnek tőlük.” Dr. Bashar Al-Assad
Világhelyzete

Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #124 Dátum: 2016-02-20, 19:30:38 »

Német újságíró:"Multikultisztánt csinálnak nekünk" - A globalizáció legfőbb érdeke a nemzetállamok kiiktatása
http://situationoftheworld.blogspot.hu/…/nemet-ujsagiromult…
"Ha egy kormány le akarja váltani a népet, arra csak egy válasz adható: a népnek kell leváltania a kormányt" – mondta Jürgen Elsässer német író, újságíró, publicista, a Compact magazin kiadója és főszerkesztője.
1990-ig, tehát az újraegyesítésig Németországban négymillió külföldi élt, zömmel törökök. Jelenleg 16 millió külföldi él ott. Tudták ezt?
Európában Multikultisztán lesz!

Elegem lett, amikor úgy döntöttem, olyan újságot akarok szerkeszteni, ami sem nem bal-, sem nem jobboldali, hanem egyszerűen csak értelmes.
– Erre nagy szükség lehet Németországban.
– Annál is inkább, mert Németország extrém fenyegetésnek van kitéve. Maga a német államiság is, de főleg a nép.
– Ki fenyegeti?
– A kormány, amelyik a saját népe ellen fordult. Angela Merkel kormánya bűncselekmények sorozatát követi el.

– Kemény szavak. Mire gondol?
– Sok bűnöző kormány van a világon. Az USA, Törökország, Szaúd-Arábia, Izrael. De ezeknek a kormányoknak a kriminális politikája kifelé irányul. A mi kormányunk viszont a saját népét teszi tönkre.

"A bevándorlók száma tehát megnégyszereződött, de a fiatalok körében, mindenekelőtt az iskolákban még drámaibb a helyzet: a bevándorlók itt már többségben vannak. Ez a folyamat idestova 25 éve zajlik, de most hatalmas lökést kapott, mivel egyetlen év alatt közel kétmillióan jöttek. A kormány ugyan csak 1,6 millióról beszél, de mivel nem tudja a folyamatokat kontrollálni, a pontos számokat sem ismeri. Ez az egész légkör, a balliberális eszmerendszer, a liberalizmus, a genderprogram milliókat vonz ide Afrikából, az iszlám országokból, hogy a végén megsemmisítsék a jelenlegi Németországot (és Európát)..." /Világhelyzet/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #125 Dátum: 2016-02-20, 19:33:06 »

Több mint 5000 Szíriában és Irakban kiképzett militáns harcos járja szabadon jelenleg Európa utcáit. A terrorfenyegetettség soha nem volt ilyen magas az elmúlt évtizedekben és teljesen valós, hogy az ISIS - ISIL Iszlám Állam terrortámadásokat fog végrehajtani Európában- figyelmeztetett az Europol igazgatója, Rob Wainwright .../Világhelyzete/

https://www.rt.com/news/333079-europe-5000-jihadists-europol/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #126 Dátum: 2016-02-21, 18:59:04 »

Már a fehér búrok is menekülnek Dél-Afrikából a népirtás elől... De hová készülnek ? Magyarországra.

PROJECT NOVA EUROPA: „Örömmel jelentjük”, írja a dél-afrikai portál, hogy Louis Meintjies a TAU-SA dél-afrikai agrárszövetség elnöke és helyettese, Henk van de Graaf, február utolsó hetében Magyarországra utazik a búr gazdálkodók magyarországi letelepedése ügyében.

Tervükhöz az egész világról kaptak pénzügyi támogatást. Január 21-én „Segítsd a búrokat: küldj delegációt Magyarországra!” névvel indult akciójukhoz.

Azóta nem csak dél-afrikai gazdák, de más európai származású dél-afrikai állampolgárok is csatlakoztak.

Az indok: „Kelet-Európát azonosítottuk azon térségként, amely a legnagyobb potenciált nyújtja, hogy egy olyan európai bástya legyen, amelyben az európai nép és civilizációja fennmaradhat”. /Világhelyzete/

https://szabadriport.wordpress.com/2016/02/19/26433/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #127 Dátum: 2016-02-21, 19:02:14 »

A bevándorlók többsége férfi és nagyon türelmetlenek, hangosabb szóváltásba is keveredtek a rendőrökkel. A migránsok célja, hogy Magyarország területére jöjjenek.

A szerb-horvát határon az éjszaka összetűzés is volt, mentők is érkeztek a táborba. Hajnalban a türelmetlen bevándorlók gyalog indultak tömegesen az autópálya felé, hasonlóan, mint az ősszel Budapesten. Sok olyan is volt köztük, akiket Európából egyszer már kitoloncoltak.

A szerb rendőrök közölték a migránsokkal, hogy buszokat küldenek értük és visszaviszik őket a táborba. Aki a táborban van, azokat elszállítják Magyarországra, aki nem lesz a táborban, nem mehet Magyarországra, ezt mondták nekik.

Remélhetőleg ehhez lesz egy-két szava még a magyar hatóságoknak is ! (VilagHelyzete)

http://www.hirado.hu/2016/02/21/nagy-a-keszultseg-hangos-szovaltas-volt-a-magyar-szerb-hataron/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #128 Dátum: 2016-02-28, 08:42:53 »

Utcai háború lehet Norvégiában – A létrehozott önvédelmi “Odin katonái” nevű csoport ellen “Allah katonái” néven szerveznek csoportot a bevándorló iszlamisták.

Norvégiában iszlamisták már szervezik a norvég önvédelmi csoportosulás az “Odin Katonái” ellenfelét az úgynevezett “Allah Katonáit” !

Allah Katonái ruháján látható lesz az Iszlám Állam zászlaja is. A csoport közleményében az olvasható, hogy ez a lépés válasz a hitetlen katonáknak. A közleményben az is szerepel, hogy Allah Katonái a skandináv városok utcáin fognak járőrözni és megvédik a muszlimokat a rájuk támadó hitetlenektől.

A norvég rendőrség egyenlőre nem kommentálta a szervezet megalakulását.

Hadia Tajik Norvégia munkaügyi helyettes vezetője annyit mondott az esettel kapcsolatban, hogy az ország semmilyen félkatonai szervezetet nem tűr el, mindegy hogy a neve Odin vagy Allah. /Világhelyzete/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3465598/Islamists-form-Soldiers-Allah-group-Norway-response-controversial-Soldiers-Odin-reveal-uniform-featuring-ISIS-logo.html?ito=social-twitter_mailonline
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Underground
Mindíg itt ólálkodik!
*****
Hozzászólások: 198« Válasz #129 Dátum: 2016-02-28, 08:45:03 »

Pán­cé­lo­zott ka­to­nai gépek jár­őröz­nek pén­tek dél­után óta a ma­gyar-szerb határ hazai sza­ka­szán. A fo­ko­zott ké­szült­ségre az egyre sú­lyo­sabbá váló mig­ráns­hely­zet miatt volt szük­ség.

Péntek délelőtt több ezer menekült tört ki az egyik görög táborból, majd gyalog elindultak Macedónia felé. Azóta is tart a lezárt határnál a feltorlódott bevándorlók tiltakozása...
Az aggasztó fejlemények hallatán először Szerbia vezetett be rendkívüli intézkedéseket. Kijelentették, hogy a hadsereget sem félnek bevetni a migránsok ellen.

Később kiderült, Horvátország és Szlovénia már csütörtökön jelezte a szerbeknek, szigorítanak befogadási szabályaikon. Szomszédaink ezentúl naponta maximum 500 migránst engednek át a határaikon. A magyar-szerb határon is szükség volt rendkívüli intézkedésekre. Megnövelték a katonák számát, és

A határ magyarországi szakaszát most páncélozott tankok is őrzik. /Világhelyzete/

http://ripost.hu/cikk-durvul-a-migranshelyzet-tankokkal-vedik-a-magyar-szerb-hatart/
Naplózva

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság... hanem a tudás illúziója"
Oldalak: 1 ... 12 [13] 14 ... 16   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Advertisement

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!