Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat
Főoldal arrow Fórum arrow Dévaványa Város fórumaarrow Dévaványaarrow Vanyológia
Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
 
Hírek:
 
Oldalak: 1 ... 12 [13]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vanyológia  (Megtekintve 70017 alkalommal)
bodorik
Gumi
**
Hozzászólások: 22« Válasz #120 Dátum: 2012-03-28, 06:24:46 »

Remélem nem kerülte el a figyelmemet, és nem ismétlek mást, amikor hírt adok arról, hogy a Honismeret c. folyóirat 2012/1-es számában egy kiváló, fényképes méltatás van a száz éve született Bereczki Imréről "A múzeumalapító öröksége" címmel. Sajnos a múzeumban még nem volt szerencsém járni, pedig bicajozásaim során eljutottam néhányszor oda is, de ezek mivel hétvégéken voltak, zárva volt a múzeum. A cikk írója Murányíi Magdolna. sajnos ez időtől kezdve nemigen tudok átrándulni Ványára, lévén egy infarktusom január elején, s egy ilyen távot (55 km oda-vissza, földúton) kockázatos lenne egyedül megtenni. Mindenesetre a cikket ajánlom mindenki figyelmébe, kicsit irigykedve is, hiszen Mezőtúron nincs ehhez hasonló helytörténeti múzeum, és meg vagyok róla győződve, hogy emiatt pótolhatatlan értékek mentek tönkre az elmúlt néhány évtizedben. Nagyon meg kell becsülni egy ilyen intézményt.
Naplózva

AMIKOR LÁTOK EGY FELNŐTT EMBERT KERÉKPÁROZNI, NEM AGGÓDOM TOVÁBB AZ EMBERISÉG JÖVŐJÉÉRT.- H.G. Wells
MóciLaci
Vendég
« Válasz #121 Dátum: 2012-04-16, 00:21:20 »

Kedves Dévaványaiak.                                                                                                                                       

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Remélem valaki tud nekem segíteni. A szüleimről, pontosabban édesanyámról, és az ő szüleiről lenne szó. Jómagam intézetben nevelkedtem, ezért a nevükön kívül nem tudok semmit róluk. Èn már régen feladtam a kutatást utánnuk, de gyermekeim unszolására újra kezdtem. Tehát a lényeg; ismer, vagy ismert-e valaki Strober Anna nevű hölgyet, ő lenne a nagymamám, valamint Kobolák Annát, ö az anyám, lánykori nevén. És ebböl adódik, hogy van egy Kobolák nevü nagyapám, akinek nem tudom a keresztnevét. Amit még tudok, hogy az édesanyám születési helye Dévaványa városa. Ezért remènykedem abban, hogy esetleg valaki ismerte őket, vagy tud róluk valamit.
Naplózva
mapettshow
Haladó
****
Hozzászólások: 62

http://www.youtube.com/watch?v=IUWmCZm9a-E&list=RD


« Válasz #122 Dátum: 2012-05-29, 08:19:38 »

Ezt a cikket olvasva a múlt évben egy nyugdíjas vadász B.G.szájából hallottam hogy biz ő lelőtt és le is lövi a ragadozó madarat mert,a kis nyulakat elviszi....Kérdem én minek van nagyobb értéke egy sz@ros nyúlnak vagy egy íly gyönyörű madárnak >:(A szaporodási ráta szerint nemhilyába mondják,szaporodik mint a nyúl.a madár azértegy kicsit hasznosabb szerintem mivel a sok rágcsálót szépszám pusztítja a vetésekben.
Naplózva
bodorik
Gumi
**
Hozzászólások: 22« Válasz #123 Dátum: 2012-09-24, 09:04:40 »

A Magyar Turista c. folyóirat 2012. szeptemberi számában Takács Sándor, "Túzokvadászat..." c. érdekes, fotoillusztrációs cikkét olvashatjuk a dévaványai túzokrezervátumról.
Naplózva

AMIKOR LÁTOK EGY FELNŐTT EMBERT KERÉKPÁROZNI, NEM AGGÓDOM TOVÁBB AZ EMBERISÉG JÖVŐJÉÉRT.- H.G. Wells
doriszka21
Kezdő
*
Hozzászólások: 1


« Válasz #124 Dátum: 2016-02-16, 22:50:15 »

Kedves Mindenki! Érdekesmód én sem vagyok Dévaványai. Nagymamám, Kónya Sándorné Papp Erzsébet viszont még ott született. Családfa-kutatás miatt keveredtem az oldalra. Siófokon él a Nagyim a mai napig, illetve mi is a környéken, így nincs módunkban  villámlátogatást tenni. Ecsegfalván voltunk ugyan tavaly, de oly kevés ideig, hogy nem volt időm felkeresni a "régi öregeket", akik tudnának segíteni. Így tehát, ha nem baj és olvassa valaki, feltennék néhány kérdést. Mama édesapját Papp Gerzsonnak, édesanyját J. Erdős Máriának hívták. Arra rájöttem, hogy a J. betű mögött Jámbor név állt és ükapám még Jámbor-Erdős Albertként élt, dédimnek csak egy J.betűt biggyesztettek oda, de a sírján már csak Erdős Máriaként szerepel. Miért kaphatták ezt a nevet? Miért kopott el később?
További névrokonaim a környéken a következő vezetéknevűek: Papp, Kónya, Osváth, Szitás, Nyíri, Fűzi, Borsi, Boda.
Nagyon hálás volnék, hogy ha valaki tud bármit, felvenné velem a kapcsolatot a doriszka21@hotmail.com e-mail címemen, vagy akár itt, a fórumon.
Előre is köszönöm a válaszokat
Borsosné Dóra
Siófok
Naplózva
kissbaloghjulianna
Kezdő
*
Hozzászólások: 1


« Válasz #125 Dátum: 2016-09-11, 14:15:23 »

Kedves Mindenki!
Most olvastam itt a fórumban a "MóciLaci" nevű felhasználó írását, amit ugyan már nagyon régen írt, de én most találtam rá erre az oldalra. 2012. áprilisában írt ide egy kérdést, miszerint keresi az édesanyját, akit Kobolák Annának hívnak és Dévaványán született. Bár nem tudok semmit arról, hogy a kérdező hány éves és ugye semmi mást sem, de anyósomat pontosan így hívják és Dévaványán született. Igazából azon apropóból találtam rá erre a lapra, mert szinte semmit sem tudok anyósom származásáról. Sosem szeretett engem és mindig olyan sejtésem volt, hogy titkol valamit. Kíváncsi voltam rá, hogy a google mit ad ki, ha beírom a nevét és a születési helyét. Nos ezt adta. Szóval, lehet, hogy semmi köze a keresőhöz, de felettébb érdekes az egybeesés. Lehet-e kapcsolatot felvenni a kérdezővel valahogyan?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 12 [13]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Advertisement

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!