Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Február 18.
Vasárnap, Bernadett napja van.Főoldal
Városunk adott otthont, a Juventus Dél-alföldi Strandröplabda Bajnokság döntőjének (Videó)
2009. August 16.

 Hétvégén már a 11. Dél-alföldi Strandröplabda Bajnokság döntője fejeződött be, amelyet a Békés Megyei Röplabda Szövetség és a Békéscsabai Szabadidő Sportegyesület rendezett. A finálé visszatért gyökereihez, hiszen 9 évvel ezelőtt már Dévaványa otthont adott ennek a rangos versenynek. Fantasztikus mérkőzések, váratlan meglepetések, papírforma eredmények, sajnálatos sérülések és egy hangulatos eredményhirdetés! A Dél-alföldi Strandröplabda Bajnokság alapszakasza idén 5 fordulóból állt, amelyeken meglehetett szerezni a döntőbejutáshoz elegendő pontot, illetve részvételt! A pénteki esőzés még megijesztette a versenyzőket, de mint az elmúlt tízen évben idén is rekkenő hőség fogadta a beachvolley szerelmeseit. Idén először a szervezők a döntőbe nem jutott párosoknak is szerveztek egy strandröpi tornát, amely fő támogatója a helyi Agrodéva Kft volt.

A férfiak mezőnyében a szarvasi Csilik Attila és Kiszel Tamás győzött nagy csatában Kubik Lajos és Szarvas Ákos ellen. Vegyes párosok között Veszelovszki Rózsa, Trenka Zoltán oldalán utasította maga mögé a többieket. A dobogóra még Bazsó Brigitta – Csilik Attila, illetve a Balla – Kézi párosok fértek fel. Hölgyeknél is Veszelovszi Rózsa végzett az élen Farkas Évával. Az eredményhirdetés előtt adták át a 2009. év legjobb Békés Megyei strandröplabdázóinak a díjakat: Legjobb női felnőtt strandröplabdázó: Bucsi Barbara Legjobb leány utánpótlás strandröplabdázó: Molcsányi Rita Legjobb férfi felnőtt strandröplabdázó: Áchim Tamás

Férfiak:

Megismétlődött az egy évvel ezelőtti döntő az uraknál. Márkus – Strezeneczki az aradi Filipcuc – Perpelici ellen próbálta megvédeni dél-alföldis címét. A nap elején még semmi sem utalt arra, hogy Márkusék ilyen sokáig jutnak, de azzal, hogy az összetett első helyen végzett Trenka – Varga páros hármas körbeverés következtében nem jutott be a legjobb négy közé, megnyílt az út a szegedieknek. Az elődöntőt pedig játék nélkül abszolválták Páder betegsége miatt. Streziék nagyszerűen kezdték az összecsapást. Az első játszmában 15 pontig vezettek, de itt nagyobb sebességre kapcsoltak a románok és nyerték az elsőt. A folytatásban sokat hibáztak a Csongrád megyeiek, míg az egyre felszabadultabban röplabdázó aradiak megállíthatatlanok voltak, könnyedén nyerték a másodikat, és ezzel a dél-alföldi bajnoki címet! Bronzérmes Áchim Tamás és Takó Ferenc lett. 

Nők:

 

A hölgyeknél nem született meglepetés, hiszen a két legmagasabban jegyzett duó jutott be a végső összecsapásra. A nap legizgalmasabb mérkőzését játszották a csaptok. Az első játékot Bozóné – Bucsi páros nyerte 21-18-ra. A folytatásban a Molcsányi nővérek vették át az irányítást és egyenlítettek egy 22-20-as szettel. A mindent eldöntő játszmában felváltva vezettek a csapatok, és a legkisebb különbséggel védte meg immár másodjára bajnoki címét Molcsányi Rita és Petra. Nem véletlenül zúgott a vastaps a legvégén a háromszoros győztesnek. A bronzérmet Kerepeczki Márta és Gyenge Andrea szerezte meg, Szarvas Rita és Pelle Míra ellen.

 

Vegyes párosok:

 

Vegyes párosoknál felborult a papírforma. A szarvasi Pecsenye Rita – Szitó Szabolcs és Molcsányi Petra - Szarvas Ákos duó sem jutott az elődöntőbe. Bucsi Barbara párja, Páder Balázs betegsége miatt a legjobb négy között vissza kellett lépniük, és ezzel a csoportban nagyot küzdő Várai – Tátrai egység az elődöntőn mérkőzés nélkül ment tovább. A másik ágon hatalmas csata folyt. Gyurovszki – Nagy páros nem tudta legyőzni Máriékat, akik a döntőt is nyerték. A fináléban két könnyű szettben múlták felül Váraiékat.

(Kormos Mihály)

 

 


Nagyításhoz katt a képre       
      
Rendezvényen megjelent média:

Juventus Rádió

Békés Megyei Hírlap

Volley Magazin

DÉVAVÁNYA VÁROS KÖZÉLETI LAPJA

 Díjátadók:

Papp Tibor - Dévaványa város polgármestere

Dikácz Ernő – Magyar Röplabda Szövetség főtitkára

Marik Lászlóné - Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnöke

Dr. Ágoston Sándor – Oktatási- Közművelődési és Sport Bizottság elnöke

Kiss Károly - önkormányzati képviselő

 Támogatók:

Juventus Rádió

Dévaványa Önkormányzata

Békés Megyei Önkormányzat

Békés Megyei Hírlap

Speed Pizzéria – Békéscsaba

Agrodéva Kft. – Dévaványa

Strandfürdő – Dévaványa

Kónya István magánvállalkozó

Szarvasi Röplabda Egyesület

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!