Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Március 19.
Hétfő, József és Bánk napja van.Főoldal
Döntött a Fidesz: indulhat a családok kilakoltatása
2018. February 20.

Példa képEnnyit arról, hogy "2018 a családok éve". Sem a Fidesz-frakció, sem a fideszes házelnök nem támogatta, hogy az Országgyűlés még a téli kilakoltatási moratórium vége előtt megtárgyalhassa a törvényjavaslatot, amely véget vetett volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának, írja közleményében A Város Mindenkié (AVM).

A Fidesz-frakciónak „csak azt kellett volna eldöntenie, hogy egyetért-e a gyermekes családok hajléktalanná tételével” – írta múlthét szerdán az AVM. Aznap kezdeményezte az LMP a Parlament házbizottságának ülésén, hogy a törvénymódosítást gyorsított eljárásban tárgyalják.

Az AVM javaslata egyrészt előírta volna, hogy a települési önkormányzatok kötelezettsége legyen megfelelő együttes elhelyezést biztosítani a kilakoltatás által fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett helyi kötődésű gyermekes családoknak, másrészt – az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében – már a lakáskiürítés bírósági elrendelését is megtiltotta volna abban az esetben, ha az gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.


A döntést hétfőre halasztotta a kormánypárt, és meg is hozta: a Fideszt nem érdekli, ha gyerekes családok kerülnek utcára. Mint a parlament előtti sajtótájékoztatón Szél Bernadett elmondta, a Házbizottság kormánypárti tagjai még azt is elutasították, hogy megindokolják a döntésüket.

Tavaly ősszel ugyan ilyen gyorsított eljárással fogadták el a kilakoltatási moratórium végének eltolását március 1-ről a választások utánra, április 30-ára. A gyorsított eljárás jelentőségét az adta volna, hogy segítségével május 1-től, a moratórium lejártától már érvényben lehetett volna az új szabályozás.

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!