Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Március 19.
Hétfő, József és Bánk napja van.Főoldal
Baloldalhoz köthető vádlottal együtt nyert tendert Mészáros Lőrinc
2017. October 31.

Példa képHogy a fideszes Mészáros Lőrinc cége közbeszerzést nyer, az ma nagyjából annyira bír hírértékkel, mintha azt írnánk, nyáron meleg van. Hogy a fideszes Mészáros Lőrinc egy, a baloldalhoz köthető, pénzmosás és hűtlen kezelés miatt vád alatt álló milliárdossal közösen nyer közbeszerzést, az már viszont hír. És ez most megtörtént. Gyöngyös szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési feladatainak kivitelezésére nyert el egy 2,3 milliárdos közbeszerzést az M-E 2020 Konzorcium.

Olyan versenytársakat előztek meg, mint a Penta Általános Építőipari Kft., a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. vagy éppen a Swietelsky. A kiírás szerint a két konzorciumi tagnak ezért a potom összegért 7962 méter gravitációs gerincvezetéket, 336 méter nyomóvezetéket, 3 db közterületi átemelőt és 385 darab házi bekötést kell kiépítenie. Az M-E 2020 Konzorcium egyik tagja – nem meglepő módon – a Mészáros és Mészáros Kft., mely az ország (a Forbes listája szerint) 105 milliárd forintos vagyonával nyolcadik leggazdagabbnak tartott emberének, a felcsúti gázszerelő-polgármesternek, Mészáros Lőrincnek a cége.

Lőrinc és az offshore-ozó szoci

És hogy kivel is állt össze az Orbán Viktor strómanjaként emlegetett milliárdos? A konzorcium másik tagja a Dunai György érdekeltségébe tartozó EuroAszfalt Kft. Dunairól nem lehet azt mondani, hogy egy lapon se lehetne említeni Mészárossal. És ezt értse szó szerint a kedves Olvasó! Dunai György neve ugyanis pont ugyanazon az oldalon szerepel a Forbes magazin leggazdagabb magyarokat bemutató, friss listáján, mint Mészárosé. Dunai, aki a milliárdosok listájának harmincadik helyét foglalja el „szerény” 30 milliárd forintra becsült vagyonával, a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányban is felbukkant: a VIP-listás ügyfél sikkasztás vádjával állt bíróság előtt, igaz, később felmentették.

Példa kép

Egy másik pénzügyi bűncselekmény ügyében ugyancsak vádlottként szerepel Mészáros üzlettársa. 2014-ben a Magyar Nemzet írta meg, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a felszámolás alatt álló Betonút Zrt. vezérigazgatója, illetve helyettese ellen. A helyettes Garamszegi Gábor volt MSZP-s politikus, előbbi pedig a most Mészárossal közösen közbeszerzést nyerő Dunai György.

A vád: pénzmosás és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette. 2001-ben Dunai és Garamszegi – vagyonkezelői kötelezettségüket megszegve – egy építőipari cég részvényeiért csaknem másfél milliárd forinttal többet fizettek, ennyivel károsították meg a Betonút Rt.-t Az ügyészség szerint a Betonút viszont 2002-ben két részletben színlelt vagyonkezelési szerződés részeként adott át 1,8 milliárd forintot a brókerügyben felbukkant Britton Llc. nevű offshore cégnek. E pénz zöme később Dunai és Garamszegi svájci számláján landolt.
Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!