Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Február 24.
Szombat, Mátyás napja van.Főoldal
Ugyanúgy hazudgál a Békés megyeieknek a FIDESZ, mint anno az MSZP
Írta: Séllei Zsigmond   
2017. September 19.

 Több évet csúszik az M44-es autóút, (ha egyáltalán elkészül valaha is) melyet az elején még autópályának terveztek, de a FIDESZ szép lassan megnyírbálta, és lett belőle snassz autóút. Nos most úgy néz ki, hogy az sem lesz, mert a FIDESZ-KDNP kormány módosította a rövid- és középtávú közútfejlesztésekhez kapcsolódó korábbi határozatait, írja a keleten.hu. A Magyar Közlönyben kihirdetett új határozatok alapján több útépítés is 2022 utánra tolódott, valamint a budapesti kötöttpályás közlekedési projekteket is megnevezte.

A tervek szerint még 2020 vége előtt befejeződhet a Galvani-híd előkészítése és M1-es autópálya 2×3 sávosra bővítése a Budapest és Győr közötti szakaszon. Az M1-es autópálya Hegyeshalom és az országhatár közötti szakaszának akadálymentesítse, valamint a Békéscsaba megközelítését segítő M8-as és M44-es szakaszokat 2022 utánra halasztotta. A 2022-ig tartó beruházások finanszírozására összesen 2525 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ebből 1340 milliárd forint a hazai forrás, a többi uniós forrásból származik.

Legutóbb Lázár János helyettese, Csepreghy Nándor államtitkár (Miniszterelnökség) mondott le egy sajtótájékoztatót, amelyet a Modern Városok Program (MVP) keretében hirdettek meg. Meglepő volt, mert ezen a sajtóeseményen jelentette volna be az államtitkár, hogy MVP-forrásból milliárdokkal támogat a kormány két fejlesztést a városban. Az ilyen kampányszagú események pedig fontosak a közelgő választások miatt az Orbán-kormány számára, írja az Alfahír.

De egy nappal a meghirdetett időpont előtt a tájékoztatót mégis lefújták - a szűkszavú indoklás szerint Csepreghynek más irányú elfoglaltsága támadt. 

A hírportál szerint a ceremónia elmaradásának egészen más oka volt, még pedig az, hogy a békéscsabai Fidesz néhány nappal korábban kihúzta a gyufát Orbán Viktornál. Pontosabban a Hanó Miklós (helyi elnök, gazdasági alpolgármester) - Simonka György (országgyűlési képviselő) páros.

Hanó vezetésével ugyanis a helyi fideszesek kész helyzet elé állították a kormánypárt elnökét azzal, hogy nyilvánosan megnevezték, kit is akarnak 2018-ban országgyűlési képviselőjelöltnek (Herczeg Miklós). Csakhogy az indulásról jobb szeret Orbán Viktor dönteni - akkora balhé támadt a partizánakcióból, hogy információink szerint Hanót felrendelték a háromnapos velencei frakcióülésre is.

Majd a Simonka elintézi!

Nem intézte el. Pedig fel is kérték rá, ami szintén rendkívül jól mutatja, hogy a mentelmi jogért egymással küzdő fideszes érdekcsoportok harcát végül a helyiek szenvedik el.

Történt ugyanis, hogy 2015. december 4-én a kormánypárt békéscsabai önkormányzati frakciója Hanó vezetésével Simonka Györgyöt kérte fel, hogy képviselje Békéscsaba érdekeit az M44 gyorsforgalmi út kialakítása során. Holott a térség parlamenti képviselője egy másik fideszes képviselő, Vantara Gyula (Békés 1.), aki nem mellesleg a megyei fejlesztési biztos is, és bár Simonkának vannak üzleti érdekeltségei a megyeszékhelyen, a gyanús ügyei miatt elhíresült politikus a dél-békési 4-es számú választókörzetből került a törvényhozásba. (Hogy 2018-ban elindulhat-e a mandátumért, az még kérdéses, ugyanakkor ő folytatná a megkezdett munkát).

Mindenesetre Simonka M44-es körüli megjelenését nem fogadta mindenki kitörő örömmel - a jobbikos önkormányzati képviselő, Kocziha Tünde már évekkel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy

a fideszes politikus alkalmatlan erre a feladatra, és amúgy sincs semmi köze Békéscsabához.

Úgy tűnik az idő végül őt igazolta: a Békéscsaba és Kecskemét közötti mintegy 120 kilométeres autópályának az ígéret szerint tehát 2018-ig el kellett volna elkészülnie, a most megjelent kormányhatározat értelmében viszont ebből nem lesz semmi. Az összesen 327 milliárd forintocskába kerülő pálya 61 kilométeres első szakasza már készül, ám a potom 144 milliárdos beruházás nem ér el Békéscsabáig, csak Tiszakürtig, vagyis Lázár Jánosnak valóban fájhat a fője.

Forrás: Keleten.hu – Alfahír.hu

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Advertisement

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!