Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Január 19.
Péntek, Sára és Márió napja van.

Friss hírek

Főoldal arrow Hírek arrow A Fideszes Lázár, segít ingatlanokat venni Magyarországon a migránsoknak
A Fideszes Lázár, segít ingatlanokat venni Magyarországon a migránsoknak
2017. September 12.

Példa képLázár János közbenjárásával vásárolhatnak ingatlanokat a menekültek. Ezt ígérte a kancelláriaminiszter, miután az alapvető jogok biztosa meg kereste a menekültek ingatlanvásárlása ügyében. Az ombudsmanhoz korábban a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület fordult, mivel azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok engedélyhez kötik a menekültek, illetve oltalmazottak ingatlanvásárlását. A jogszabályok szerint ugyanakkor ugyanolyan jogok illetik meg őket, mint a magyar állampolgárokat.

„Az ombudsman egyetértett velünk, azt mondta, hogy nem kell külön engedély a menekülteknek és oltalmazottaknak. Ezzel a véleményével megkereste az illetékes minisztert, aki szintén egyetértett vele és egy ígéretet tett, hogy ez a gyakorlat megváltozzon és újra összhangban legyen a jogszabályokkal. Igazából akkor fog kiderülni, ha lesz egy újabb ilyen ügy, hogy valóban megváltozott-e a kormányhivataloknak az eljárása és gyakorlata, úgyhogy erre még várnunk kell, hogy valóban teljesül ez az ígéret, de bízunk benne, hogy megváltozik ez a gyakorlat”

– mondta Mécs János, a szervezet jogi tanácsadója.

Dömötör: Honnan van arra pénzük?

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint is ugyanolyan jogok illetik meg a menekülteket, mint a magyar állampolgárokat. Dömötör Csaba szerint ma Magyarországon mindenki azonos feltételekkel vásárolhat ingatlant. Hozzátette: több kérdést is felvet a téma, hiszen egy menekültnek egyébként sem lehet pénze magyarországi ingatlanvásárlásra.

„Hogyha már felvetette a kérdést, akkor én is hadd vessem fel azt, hogy akik elvileg üldöztetésnek vannak kitéve, mondjuk háború elől menekülnek, legalábbis azt állítják a magyar határon vagy az uniós határokon, őnekik honnan van arra pénzük, hogy egy magyarországi ingatlant vegyenek? Kicsit hasonló a kérdés ahhoz, mint amikor azok a bevándorlók, akik menekültkérelmet nyújtottak be Németországba, mert hogy azt állították, hogy üldöztetésnek vannak kitéve, nyáron visszamentek nyaralni a szülőhelyükre” – jegyezte meg Dömötör Csaba.

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!