Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2017. Augusztus 21.
Hétfő, Sámuel és Hajna napja van.

Főoldal arrow Hírek arrow Mégse állítsuk meg Brüsszelt? - Uniós támogatásokból gyarapodnak a fideszes politikusok
Mégse állítsuk meg Brüsszelt? - Uniós támogatásokból gyarapodnak a fideszes politikusok
2017. June 26.

 Vezető kormánypárti politikusok és családtagjaik járnak jól a brüsszeli támogatásokból, miközben a kormánykommunikáció szerint Brüsszelt meg kell állítani. A Magyar Nemzet járt utána annak, hogy a fideszes politikusokat csak kommunikációs szinten zavarja Brüsszel, a háttérben már igencsak jól tudnak járni az uniós támogatásokkal.

Az egyik legnagyobb nyertesnek L. Simon László volt kulturális államtitkárt emelték ki, akinek Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.-je 32 millió forint támogatást nyert el, igaz, egyelőre úgy tűnik, nem jutottak hozzá az összeghez.
 

A társaságban L. Simon és felesége a tulajdonos, ugyanakkor az asszony egy másik érdekeltségével is sikeresen igényelt pénzt: az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár, és ez nem is az első alkalom egyik vállalkozás esetében sem.

A lap szerint a két vállalkozás a mintegy 70 millió forintos összeget az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton nyerte el, amelynek fő célja a vidéki területek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése és javítása.

Ugyaninnen jutott pénzhez a trafikbotrányban megismert Horváth István felesége is. Horváth, fideszes parlamenti képviselőként és korábbi szekszárdi polgármesterként azzal került a sajtóba, hogy egy hangfelvétel szerint a kormánypártiak valóban „pofára” osztották ki a trafikok koncessziós jogait. A politikusfeleség Bikácsi Agrár Kft.-je 47 millió forintot nyert a pályázaton, de állítólag még az sem került tényleges kifizetésre. Ugyanez a cég, - amit a politikus angoltanárként dolgozó felesége visz – a lap szerint trágyatároló építésére is kapott 27 milliót, tehát a kettő együtt már 74 millió forint.

Ennyi pénzért lehet, hogy valójában nem is érné meg nekik megállítani Brüsszelt?

Alfahír.hu
Portálunk jelen van több közösségi oldalon is, kérjük használd az alábbi ikonokat a különböző megosztásokhoz!
Facebook Google+ Twitter Tumblr VKontakte
 
               

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!