Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Február 19.
Hétfő, Zsuzsanna napja van.

Főoldal arrow Hírek arrow Mégse állítsuk meg Brüsszelt? - Uniós támogatásokból gyarapodnak a fideszes politikusok
Mégse állítsuk meg Brüsszelt? - Uniós támogatásokból gyarapodnak a fideszes politikusok
2017. June 26.

 Vezető kormánypárti politikusok és családtagjaik járnak jól a brüsszeli támogatásokból, miközben a kormánykommunikáció szerint Brüsszelt meg kell állítani. A Magyar Nemzet járt utána annak, hogy a fideszes politikusokat csak kommunikációs szinten zavarja Brüsszel, a háttérben már igencsak jól tudnak járni az uniós támogatásokkal.

Az egyik legnagyobb nyertesnek L. Simon László volt kulturális államtitkárt emelték ki, akinek Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.-je 32 millió forint támogatást nyert el, igaz, egyelőre úgy tűnik, nem jutottak hozzá az összeghez.
 

A társaságban L. Simon és felesége a tulajdonos, ugyanakkor az asszony egy másik érdekeltségével is sikeresen igényelt pénzt: az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár, és ez nem is az első alkalom egyik vállalkozás esetében sem.

A lap szerint a két vállalkozás a mintegy 70 millió forintos összeget az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton nyerte el, amelynek fő célja a vidéki területek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése és javítása.

Ugyaninnen jutott pénzhez a trafikbotrányban megismert Horváth István felesége is. Horváth, fideszes parlamenti képviselőként és korábbi szekszárdi polgármesterként azzal került a sajtóba, hogy egy hangfelvétel szerint a kormánypártiak valóban „pofára” osztották ki a trafikok koncessziós jogait. A politikusfeleség Bikácsi Agrár Kft.-je 47 millió forintot nyert a pályázaton, de állítólag még az sem került tényleges kifizetésre. Ugyanez a cég, - amit a politikus angoltanárként dolgozó felesége visz – a lap szerint trágyatároló építésére is kapott 27 milliót, tehát a kettő együtt már 74 millió forint.

Ennyi pénzért lehet, hogy valójában nem is érné meg nekik megállítani Brüsszelt?

Alfahír.hu
Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!