Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Február 19.
Hétfő, Zsuzsanna napja van.

Főoldal arrow Hírek arrow Lassan mind az alattvalói leszünk?
Lassan mind az alattvalói leszünk?
2016. December 14.

Példa kép225 milliárd forintot nyert idén állami megbízásokon Mészáros Lőrinc és üzleti köre. Az RTL Klub összegezte, hogy a milliárdoshoz köthető cégek önállóan vagy konzorciumok tagjaként milyen közbeszerzéseket nyertek el. A felcsúti polgármester egyébként három év alatt megtízszerezte a vagyonát – a HVG és a Napi.hu becslései szerint 2014-ben még csak 2,5, idén viszont már csaknem 24 milliárd forintnyi vagyona van. Ásványvíz a MÁV-nak és vasúti felsővezeték-építés – két megbízás a Mészáros Lőrinc érdekeltségei által elnyert közbeszerzésekből. Ám nemcsak állami tenderekre pályázik a milliárdos üzleti köre.

„Én józsefvárosi önkormányzati képviselő vagyok, és csak ott, a kerületben egy 3 milliárdos projektet nyert el Mészáros Lőrinc, illetve valamelyik cége arra, hogy lovardát építsen. És hol? Az Orczy Kertben, ahol ugyanúgy, ahogy a Rómain és a Városligetben, fákat vágnak ki, hogy a Fidesz-haverok esztelen betonmonstrumainak helyet csináljanak” – fogalmazott Erőss Gábor, a Párbeszéd képviselője.

Nem csak az a gond a szocialisták szerint, hogy egy helyre mennek az állami megbízások, hanem az is, hogy erősen túl vannak árazva. „Egyszerűen borzasztónak tartom azt, hogy a közbeszerzések durván egyharmada abba a körbe tartozik, amely úgymond egyszereplős, kijelölt. Azt még borzasztóbbnak tartom, hogy látható módon túlzárazottak, főleg az egyszereplős közbeszerzések. Minden mérés azt mutatja, hogy minden megbízásnál húszszázalékos a túlárazás” – nyilatkozta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője.

A Jobbik mutyit sejt a háttérben. Szerintük a közbeszerzéseket fizetségként kapja Mészáros, hogy kiépítse a Fidesz új médiabirodalmát. „Az, hogy ilyen mértékben kapott megrendeléseket, több mint megdöbbentő. Most már azt is látjuk, hogy ezért cserébe Mészáros Lőrincnek mit kell lejsztolnia. Úgy gondolom, hogy háttéralku köttetett: Mészáros Lőrinc megkapja ezeket a nagy állami megrendeléseket, sok pénzhez jut az államtól az újraelosztás révén, ezért cserébe médiabirodalmat kell építenie ennek a jóembernek, ki kell építenie azt a Fidesz-médiát, amelyen keresztül a kommunikációs kormányzás zavartalanul folytatódhat a továbbiakban is” – fogalmazott Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke nem foglalkozik a közbeszerzéseken elköltött adófizetői milliárdokkal: – Én nem tudom, nem vagyok a közbeszerzési tanács tagja, tehát engem ez nem érint. – Magánvéleménye van? – Nem foglalkozom ilyen kérdésekkel. Mészáros Lőrinc a bevételeiből jócskán költ: idén szállt be például a média- és a szállodaiparba. Az Echo TV mellett az ő nevéhez köti a sajtó a Népszabadság egykori kiadójának, a Mediaworksnek a megszerzését, és idei zsákmánya a Hunguest szállodalánc is.

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!