Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Február 18.
Vasárnap, Bernadett napja van.

Főoldal arrow Hírek arrow Megyei polgárőrnap volt Ecsegfalván
Megyei polgárőrnap volt Ecsegfalván
2016. July 24.

 A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége az ecsegfalvi polgárőrséggel és Ecsegfalva község önkormányzatával közösen 2016. július 23-án, Ecsegfalván rendezték meg a megyei polgárőrök napját. A XVI. Békés Megyei Polgárőr Napon Ecsegfalva polgármestere, Kovács Mária köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke üdvözölte a Békés megyei polgárőröket. Az elnök beszédében kiemelte, Békés megye egy jól működő megye, stabil polgárőr állománnyal, és a rendőrséggel való kiváló együttműködés eredményeképpen hatékonyan szolgálják a közrendet és a közbiztonságot. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok hangsúlyozta, hogy a rendőrség országszerte, így Békésben is számít stratégiai partnerére, a polgárőrségre.

Elhangzott, hogy idén a rendőrök és a polgárőrök által közösen járőrszolgálatban eltöltött órák száma 20 000 órával emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest. Emellett a polgárőr szervezetek saját tevékenységük megszervezésében is igen aktívak voltak, az elfogásokat tekintve pedig közel 40 esetben nyújtottak segítséget az intézkedő rendőröknek.

A megyei rendőrfőkapitány kiemelte továbbá, hogy a rendőrség fontos célja a lakossággal a lehető legszorosabb kapcsolat kialakítása és fenntartása, hiszen így ismerhetők meg a leggyorsabban azokat a kérdések, jelenségek, melyek a közbiztonsággal kapcsolatosak és rendőri intézkedést igényelnek. Ebben a kapcsolattartásban, az információk továbbításában is nagy jelentősége van a polgárőrök közreműködésének.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gajda Róbert úr a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, aki szintén elismerően szólt a megyei polgárőrök munkájáról, és a közbiztonság fenntartásában nyújtott szerepvállalásukról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Kovács Máriát, Ecsegfalva polgármesterét elismerésben részesítette a rendőrségnek és a polgárőrségnek nyújtott támogatásáért.

Szintén elismeréseket adott át tizenkét polgárőr részére, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően látták el szolgálatukat. Végül a megyei rendőrfőkapitány köszönetet mondott a Békés Megyei Polgárőr Szövetségnek, illetve a helyi szervezetek tagjainak, akik áldozatos munkájukkal érezhetően és bizonyíthatóan hozzájárulnak a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének erősítéséhez, a közrend fenntartásához.

Keleten.hu/Police.hu

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!