Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2017. Október 17.
Kedd, Hedvig napja van.

Friss hírek

XML error: Invalid character at line 56, column 20

Főoldal arrow Hírek arrow Megyei polgárőrnap volt Ecsegfalván
Megyei polgárőrnap volt Ecsegfalván
2016. July 24.

 A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége az ecsegfalvi polgárőrséggel és Ecsegfalva község önkormányzatával közösen 2016. július 23-án, Ecsegfalván rendezték meg a megyei polgárőrök napját. A XVI. Békés Megyei Polgárőr Napon Ecsegfalva polgármestere, Kovács Mária köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke üdvözölte a Békés megyei polgárőröket. Az elnök beszédében kiemelte, Békés megye egy jól működő megye, stabil polgárőr állománnyal, és a rendőrséggel való kiváló együttműködés eredményeképpen hatékonyan szolgálják a közrendet és a közbiztonságot. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok hangsúlyozta, hogy a rendőrség országszerte, így Békésben is számít stratégiai partnerére, a polgárőrségre.

Elhangzott, hogy idén a rendőrök és a polgárőrök által közösen járőrszolgálatban eltöltött órák száma 20 000 órával emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest. Emellett a polgárőr szervezetek saját tevékenységük megszervezésében is igen aktívak voltak, az elfogásokat tekintve pedig közel 40 esetben nyújtottak segítséget az intézkedő rendőröknek.

A megyei rendőrfőkapitány kiemelte továbbá, hogy a rendőrség fontos célja a lakossággal a lehető legszorosabb kapcsolat kialakítása és fenntartása, hiszen így ismerhetők meg a leggyorsabban azokat a kérdések, jelenségek, melyek a közbiztonsággal kapcsolatosak és rendőri intézkedést igényelnek. Ebben a kapcsolattartásban, az információk továbbításában is nagy jelentősége van a polgárőrök közreműködésének.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gajda Róbert úr a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, aki szintén elismerően szólt a megyei polgárőrök munkájáról, és a közbiztonság fenntartásában nyújtott szerepvállalásukról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Kovács Máriát, Ecsegfalva polgármesterét elismerésben részesítette a rendőrségnek és a polgárőrségnek nyújtott támogatásáért.

Szintén elismeréseket adott át tizenkét polgárőr részére, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően látták el szolgálatukat. Végül a megyei rendőrfőkapitány köszönetet mondott a Békés Megyei Polgárőr Szövetségnek, illetve a helyi szervezetek tagjainak, akik áldozatos munkájukkal érezhetően és bizonyíthatóan hozzájárulnak a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének erősítéséhez, a közrend fenntartásához.

Keleten.hu/Police.hu

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 

         

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!