Nem bírta ki, hogy ne vezessen eltiltása alatt! - Most mehet a bíróságra!

Dévaványán, a Kisújszállási utcából, 2019. január 19-én 17 óra 20 perckor előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2019. február 16-ig eltiltotta a járművezetéstől. A Szarvasi Rendőrkapitányság a 21 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja, írja a keleten.hu megyei portál.

Rekordszámú túzok Dévaványa térségében

Az elmúlt héten lezajlott a téli túzokszámlálás, melynek során a Körös-Maros Nemzeti Park területén összesen 616 túzokot regisztráltak a szakemberek. Ez a hazai állomány több mint 40 százaléka. A felmérés idején az összes olyan területet bejártuk, amely a túzokok rendszeres, vagy potenciális előfordulási helyének számít. Mivel télen a madarak nagyobb csapatokba verődnek, így a számlálás is könnyebb, mint tavasszal, amikor már szétszóródnak a dürgőhelyek környékén.

Feltehetőleg gyilkosság áldozata lett egy nő városunkban

A keleten.hu információja szerint, egy nő hunyt el városunkban bántalmazás miatt. A portál úgy tudja, hogy a bántalmazott nő családi konfliktus miatt hunyhatott el. Az esettel kapcsolatban, a portál megkeresésére Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, az alábbiakat nyilatkozta. 2018. december 30-án életét vesztette egy Dévaványáról kórházba szállított nő. A tragédia okát és körülményeit a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja.

Árokba csúszott egy autó a Körösladányi úton

Dévaványán, a Körösladányi utcában, 2018. december 31-én 17 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője meg akart előzni egy másik autót, de eközben az előzött gépkocsi balra kanyarodott. A két jármű összeütközött, majd az előző kocsi árokba csúszott, személyi sérülés nem történt, írja a keleten.hu hírportál. Az autó vezetőjénél a szonda ittasságot jelzett, ezért a férfit a rendőrök előállították mintavételre, bevonták a jogosítványát és ittas járművezetés gyanúja miatt feljelentést tettek ellene, tájékoztatta a portált Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Győrben fogták el a körözött 30 éves dévaványai Ny. Tibort

A Szarvasi Rendőrkapitányság információja alapján fogtak el a győri rendőrök egy 30 éves körözött férfit. A rendőrök – a Szarvasi Rendőrkapitányságtól kapott információ alapján – Győrben, a Pátzay Pál utcában igazoltattak egy 30 éves férfit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy Ny. Tibor dévaványai lakossal szemben a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja 3 elfogatóparancsot adott ki, mivel jogerősen kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg.

A Sport úton kapták el az ittas túrkevei férfit, és még jogosítványa sem volt

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2018. november 17-én, 0 óra után néhány perccel városunkban, a Sport utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda, írja a keleten.hu. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, büntetőfeljelentést tettek ellene. Emellett szabálysértési eljárás is indul a túrkevei férfi ellen, mert jogosítványa soha nem volt, az autónak pedig nem volt érvényes felelősség biztosítása és a műszaki érvényessége is lejárt, tájékoztatta a hírportált Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kigyulladt két üzemcsarnok tetőszerkezete a Kisújszállási úton

Kigyulladt két üzemcsarnok tetőszerkezete, valamint az épületek között tárolt, mintegy hatvan darab körbála a Kisújszállási úton. A tűzesethez a szeghalmi, a mezőberényi, a gyulai, a szarvasi, a békéscsabai és a karcagi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral eloltották a lángokat. A munkálatokat egy erőgép is segítette. Az egységek az épületek átvizsgálását, illetve az utómunkálatokat elvégezték.

Híreink

Időkép